септембар 24, 2020
aktuelno

Laptop za Novaka Despotovića, državnog prvaka u matematici – Kikinda Online News

Nakon što je krajem avgusta na Državnom takmičenju iz matematike koje je organizovalo Društvo matematičara Srbije naš sugrađanin Novak Despotović osvojio prvo mesto sa maksimalnih 100 poena, ovim lepim povodom, danas je gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač u svom kabinetu primio talentovanog i nadarenog Kikinđana i kao poklon Grada uručio mu laptop.

Novak Despotović najpre je bio uspešan na Pokrajinskom, a potom i na Državnom takmičenju, a kaže da se tokom cele godine spremao da pokaže šta zna:

-“ Zadovoljan sam uspehom, pošto svakako nisam ni mogao da osvojim više od 100 poena. Svih pet zadataka sam uradio za oko četrdesetak minuta, a potom sam ih razrađivao. Za matematiku sam krenuo da se interesujem još kao dete, pošto smo kod kuće radili sudoku i neke još matematičke igrice, a u trećem razredu osnovne škole sam se takmičio na Međunarodnom takmičenju „Kengur bez granica“ gde sam osvojio treće mesto“ – rekao nam je Novak koji planira da upiše Matematičku gimnaziju.

Nastavnica matematike i mentorka našeg sugrađanina Vesna Kiurski kaže da je Novak Despotović poznato ime svim doktorima matematike u našoj zemlji:

-„ Izuzetno sam srećna i zahvalna što je bio zahvalan na svakoj saradnji sa mnom, kao i njegovim roditeljima za isto. Na Državnom takmičenju svih pet zadataka su mu besprekorno tačni sa maksimalnih 100 poena, ali činjenica da je on za prvi, ali takođe i za peti zadatak pronašao način za rešenje tih zadataka iznenadilo je čak i Društvo matematičara Srbije. Prethodne školske godine na Međunarodnom takmičenju „Kengur bez granica“ osvojio je maksimalnih 150 poena, a do sada sa tog takmičenja nosi 2 srebrne, 1 bronzanu i jednu zlatnu medalju“ – izjavila je Kiurski.

Gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač kaže da ceo Grad treba da se ponosi Novakom Despotovićem:

-„ Novak je matematiku shvatio kao igru i izuzetno je talentovan za matematiku. Siguran sam da je ponos svojih roditelja koji su uvideli da se on matematikom igra i dostigao je taj nivo da bude državni prvak u matematici. Grad Kikinda mu iskreno čestita i Novak će, kao i svi drugi talenti u svom gradu imati podršku i da će biti podržani od strane grada, i da će na najbolji mogući način proneti glas o našoj Kikindi i siguran sam da će dostići izuzetan nivo u svemu što radi“ – dodao je Lukač.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *