септембар 24, 2020
aktuelno

Krajem ove, eventualno početkom naredne godine otvara se nova Gradska pijaca u Kikindi – Kikinda Online News

Radovi na Centralnoj gradskoj pijaci u Kikindi nastavljeni su punom parom, a u prethodnom periodu kreiran je detaljan plan koji će u narednom periodu biti realizovan. Iz objektivnih okolnosti a zbog poznate epidemiološke situacije u zemlji, i u našem gradu, radovi na prostoru od 3.300 kvadrata su obustavljeni, a određene tehničke probleme stvarao je i sam objekat koji se nalazi pored Glavne pijace, a čiji su se temelji nalazili na parceli same Gradske pijace. Izmenom plana sada su se stekli svi uslovi za dalju realizaciju važnog i velikog projekta za grad Kikindu gde je Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine za predviđene radove u sve tri faze izdvojila 244 miliona dinara, dok je grad Kikinda učestvovao sa 50 miliona dinara za predviđene i 16 miliona dinara za nepredviđene radove koji su izdvojeni za rušenje objekta. Kako je najavio gradonačelnik Kikinde Pavle Markov koji je danas sa direktorom Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nedeljkom Kovačevićem obišao radove na izgradnji nove pijace, očekuje se da će krajem ove ili eventualno početkom naredne godine biti uspostavljen rad jedne od najmodernijih i najsavremenijih u celoj Vojvodini:

-„ Usvojili smo malu izmenu plana koja se tiče završetka radova druge i treće faze celokupne pijace zaključno sa decembrom ove godine, a uvažavajući sve okolnosti pod kojim radimo, epidemiološku situaciju, vremenske uslove, postoji mogućnost da možda i koji mesec uđemo u narednu godinu, iako će se svi izvođači radova truditi da do toga ne dođe. Ovo je jedan od veoma važnih i kapitalnih projekata za naš grad, vrednost radova u ovoj fazi je oko 240 miliona dinara uz svesrdnu podršku Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine. Po projektu, ovo će biti sigurno u prve dve najmodernije pijace u celoj Vojvodini i Kikinđani će nakon niza decenija dobiti lokaciju gde će cvetati ekonomski i trgovinski život koji je za naš grad veoma važan“ – izjavio je Markov.

Obilazeći radove na izgradnji gradske pijace u Kikindi, direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nedeljko Kovačević izjavio je da ukoliko ne bude bilo nepredviđenih okolnosti da će radovi biti završeni u predviđenom roku:

-“ Pijaca se radi u tri faze, prva faza je gotova, a druga i treća su u toku. Radi se Mlečna pijaca, otvorene i zatvorene tezge, Upravna zgrada, zatvoreni prostori za tezge, otvoreni lokali, tako da će po završetku svih predviđenih radova ovo zaista biti jedan impozantan objekat, a sama činjenica da će ovakav objekat biti najmoderniji i najsavremeniji daje nam za pravo zašto smo se i opredelili da finansiramo ovako nešto“ – izjavio je Kovačević.

Osim upravne zgrade i dodatnih objekata, pijaca će obuhvatiti 130 tezgi na tri lamele.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *