јул 12, 2020
aktuelno

Matura Tehničke škole: Najbolji đaci sportisti na čelu kolone, defile mladosti i lepote-Kikinda Online News

Kolonu mladosti i lepote kikindske Tehničke škole ove godine predvodili su najbolji đaci sportisti – košarkaši Igor Todor i Stefan Golijanin, ruku pod ruku sa direktoricom ove obrazovne institucije Milankom Halilović. Osim ova dva istaknuta učenika, laskavo priznanje za najboljeg sportistu poneo je i Nikola Ivetić, takođe košarkaš dok se učenik Alen Mahmić posebno istakao u radu školskog parlamenta, baveći se fotografijom i filmom na taj način prezentovao svoju školu u najlepšem svetlu. Tehnička škola ove godine ispratila je 174 maturanta iz sedam odeljenja:

-“ Veoma smo ponosni na sve njih, to je bila zaista jedna sjajna generacija. Učestvovali su u raznim takmičenjima iz prirodnih i društvenih nauka, stručnih predmeta, ali i na raznim manifestacijama. Imamo čak pobednike Srbije u izumima i inovacijama, a jedan je od tih učenika je proglašen i đakom generacije – Nenad Tepavac iz Ostojićeva sa smera elektrotehničar računara. Takođe, ono čime možemo da se pohvalimo jeste i plaketa ,,Široko srce“ koju nam je nedavno uručio Crveni krst za iskazanu humanost koju je ova generacija iskazala onima kojima je to bilo neophodno„- izjavila je direktorica Tehničke škole Milanka Halilović.

Zbog velike konkurencije, ove godine nije izabran jedan, već trojica najboljih đaka-sportista koji su se posebno istakli kako u nastavnim, tako i u vannastavnim aktivnostima, beležeći sjajne košarkaške rezultate. Reč je o učenicima Igoru Todoru, Nikoli Ivetiću i Stefanu Golijaninu, košarkašima ,,Velike Kikinde“:

-“ Velika mi je čast što smo moji prijatelji i ja, iz istog grada i iz istog košarkaškog kluba ,,Velika Kikinda“ ove godine proglašeni za najbolje sportiste generacije. To su rezultati našeg velikog dugugodišnjeg truda. Dalje planiram da upišem Fakultet Tehničkih nauka u Novom Sadu na smeru animacije i inžinjerstvo. Potrudiću se da što bolje uskladim svoje obaveze na fakultetu i košarkom u Kikindi„- rekao je učenik Stefan Golijanin.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *